Kategori: Krönika

Vad är hållbarhet för dig?

05 Dec 2016
För en tid sedan fick jag frågan i den podcast som vi på Riksbyggen spelar in. Prat om hållbarhet blir ofta abstrakt och flummigt och det är kanske inte så konstigt med tanke på att begreppet spänner över så stora områden. Men låt mig vara ytterst konkret: Vi på Riksbyggen förvaltar fastigheter i 430 kommuner i Sverige.

Läs mer »

Vi håller inte igen på byggandet, tvärtom

28 Okt 2016
En dag på bygg- och anläggningsteknisk linje på gymnasiet i Karlstad åkte vår klass på studiebesök till Göteborg. Målet för resan var Hammarkullen och miljonprogramsområdet där det byggdes nära 1 500 lägenheter på mindre än tre år. Kommunala och privata aktörer tryckte på gaspedalen, staten stod för risken.

Läs mer »

Passar som lock och låda

05 Jul 2015
Jag läser i bladet att Sverige ligger högt på listan över antalet skilsmässor. Drygt hälften av alla äktenskap går i kras, sägs det. (Kul att vi ligger högt på någon lista nu när det går halvtungt i såväl tennis som längdåkning och skolresultat.) Vi grälar om barn, hushållsarbete, politik, släkten och inte minst om vårt boende. Där grälar vi tydligen om absolut allt från städning till inredningsfrågor.

Läs mer »