Kategori: Bonum

Lämnade villan för nybyggd lägenhet på Slottsberget

12 Jan 2017
Anita och Leif Lundblad bor i en bostadsrättslägenhet med tre rum och kök i det nya området Slottsberget, alldeles intill Frölunda Torg. Snart byggs det ännu fler bostäder i området.
– Det är fantastiskt att bo här! Ett bostadsområde mitt i stan som är så lugnt och stillsamt finns ingen annanstans, säger Anita Lundblad.

Läs mer »

Julfint på balkongen

05 Dec 2016
Använder du bara balkongen under sommaren och låter den bli en plats för förvaring när vintern kommer? Då är det dags att ändra på det. Så här skapar du en julfin balkong.

Läs mer »

Här kan du leva bättre utan egen bil

05 Dec 2016
Klimatsmarta visioner har de flesta, men hur fungerar de konkret i vardagen? I Haninge söder om Stockholm byggs nu ett hus som gör det bilfria livet möjligt och lockande. Se filmen om Haningeterassen och Riksbyggens hållbarhetsarbete.

Läs mer »

Vi håller inte igen på byggandet, tvärtom

28 Okt 2016
En dag på bygg- och anläggningsteknisk linje på gymnasiet i Karlstad åkte vår klass på studiebesök till Göteborg. Målet för resan var Hammarkullen och miljonprogramsområdet där det byggdes nära 1 500 lägenheter på mindre än tre år. Kommunala och privata aktörer tryckte på gaspedalen, staten stod för risken.

Läs mer »

Hållbara boenden för alla i nya Beckomberga

04 Okt 2015
Brommas nya Beckomberga växer så att det knakar. I Beckomberga bygger Riksbyggen både nytt och renoverar de gamla fina sjukhusbyggnaderna och skapar unika lägenheter. Riksbyggen erbjuder boendeformer för alla, studenter, barnfamiljer och seniorer. Nyligen inspekterades byggen av självaste civilminister Ardalan Shekarabi.

Läs mer »

Möt våren i en ny bostad

12 Apr 2015
Söndagen 19 april visar vi upp alla våra bostadsprojekt i hela Sverige. Bonum Trollbacken i sköna Sigtuna är ett av projekten som vi välkomnar dig till för en visning och här får du en försmak på vad du kommer se när du kommer förbi.

Läs mer »

Lugn och ro i Gustavsberg

13 Jan 2015
Trafikbuller, nattklubbsdunk och polissirener har bytts ut mot tystnad. Ann-Christine Forselius Norberg och Roger Norberg har precis flyttat från Götgatan, mitt i stan på Söder i Stockholm, till Bonums nya bostadsrättsförening Blå Blom i Gustavsberg.
– Det är alldeles tyst här. Ovant, men väldigt skönt, säger Ann-Christine.

Läs mer »