Praktisk bra-att-ha-checklista vid flytt

26 Jan 2015
När man flyttar är det mycket att tänka på och det är lätt att glömma bort något bland alla kartonger och pinaler. Här har vi samlat ihop en praktisk checklista från Råd & Rön, som kan vara till stor hjälp.

Läs mer »

Riksbyggen har medvind i sin elförsörjning

23 Jan 2015
Sedan några år producerar Riksbyggen sin egen elektricitet med hjälp av vindkraft i Nässjö. Samtliga av Riksbyggens fastigheter drivs med hjälp av fem snurror och småländska vindar.

Läs mer »

Mellan city och skärgård

15 Jan 2015
Vid Stockholms inlopp ligger en av stans allra mäktigaste etagevåningar. Läget är det första som tar andan ur en. Innan man ens gått in i huset. Nere från kajkanten har man utsikt över Djurgården med Nedre Manilla och Thielska Galleriet rakt över vattnet. Nacka och Lidingö skymtar åt höger, medan Gamla Stan och Söders kyrktorn tittar fram åt vänster.

Läs mer »

Saftig ingefärskyckling med kardemumma, kryddnejlika och kanel

14 Jan 2015
Riksbyggens tidning Moderna hem bjöd in kocken Klara Jutterström, som fick i uppdrag att skapa recept utifrån två kryddor: kanel och kardemumma.

Läs mer »

Experterna svarar på juridiska frågor

13 Jan 2015
I en bostadsrättsförening uppstår en hel del juridiska frågeställningar. Nedan svarar Riksbyggens jurister på vanligt kommande frågor kring detta.
Läs mer »

Lugn och ro i Gustavsberg

13 Jan 2015
Trafikbuller, nattklubbsdunk och polissirener har bytts ut mot tystnad. Ann-Christine Forselius Norberg och Roger Norberg har precis flyttat från Götgatan, mitt i stan på Söder i Stockholm, till Bonums nya bostadsrättsförening Blå Blom i Gustavsberg.
– Det är alldeles tyst här. Ovant, men väldigt skönt, säger Ann-Christine.

Läs mer »

Så här påverkas din bostad av jordens klimatförändring

13 Jan 2015
Det är sedan länge känt att klimatet på vår planet förändras. Som bostadsrättsinnehavare eller hyresgäst kan det vara bra att veta hur din fastighetsägare arbetar för en hållbar framtid och hur du och din bostad påverkas av jordens klimatförändring. Charlotta Szczepanowski arbetar som hållbarhetschef på Riksbyggen och är expert på klimatfrågor. Nedan svarar hon på frågor om just klimat och hållbarhet.

Läs mer »