Unga vuxnas flyttmönster – en tvådelad utmaning

27 Apr 2015
I mars deltog jag på en temadag om ungas boende i Jönköping. Det gjorde mig glad att arrangemanget var förlagt utanför våra tre största storstadsregioner, då jag tycker det är viktigt att ungas situation på bostadsmarknaden har fler perspektiv just ett storstadsperspektiv. En likhet är dock att mellanstora städer och tillväxtkommuner med bostadsbrist, men som har ett lärosäte eller kan erbjuda arbetstillfällen egentligen upplever samma typ av utmaningar som de största städerna. Det är till exempel hög inflyttningstakt, problem med att näringslivet inte kan rekrytera rätt kompetens och att människor inte kan tacka ja till studier.

Läs mer »

Hur löser man konflikter i bostadsrättsföreningen?

20 Apr 2015
Soppåsar utanför dörren, rökning på balkongen eller dålig respekt för tvättider i gemensamma tvättstugan. Vardagliga händelser som för vissa är struntsaker medan andra tar illa vid sig och vantrivs. Hjälp till att rensa luften men låt var och en ta sitt ansvar, är konfliktkonsultens råd till styrelser som ombeds medla.

Läs mer »

Möt våren i en ny bostad

12 Apr 2015
Söndagen 19 april visar vi upp alla våra bostadsprojekt i hela Sverige. Bonum Trollbacken i sköna Sigtuna är ett av projekten som vi välkomnar dig till för en visning och här får du en försmak på vad du kommer se när du kommer förbi.

Läs mer »

Funktion eller identitet – bostadens roll förändras

07 Apr 2015
Vilken roll kommer bostaden ha om 75 år? Hur bor vi år 2090?
För 75 år sedan bildades Riksbyggen. Hur tänkte man när man planerade nya områden 1940? Och hur kommer bostadsområdena att se ut om 75 år?
Öppet hus har frågat arkitekten Anna Braide Eriksson från Chalmers och universitetslektor Björn Andersson från institutionen för socialt arbete vid Göteborgs universitet vad som påverkar hur våra bostäder ser ut och vad de tror kommer att vara viktigt i framtiden.

Läs mer »