Inlägg från 40-talet

18 Maj 2015

Tänka sig; Jag har fått glädjen att flytta in i en alldeles ny lägenhet vid Regementsgatan. Det är helt underbart. Nu har jag varmvatten, badkar och en helt ny gasspis. Snart ska de även installera kylskåp också. Allt är så annorlunda och spännande och ligger så nära. Mjölkaffären ligger precis runt knuten och jag kan cykla bort och dansa på Folkets Park eller bada vid Ribersborg.

I fjol stod världen i brand och det ramlade ner sönderskjutna amerikanska ”flygande fästningar” över Bulltofta. Ja, det är verkligen annorlunda nu och framtiden ser ljus ut fast det precis har börjat gå mot höst. Ser fram emot en ransoneringsfri jul utan mörkläggning. Adjö så länge.

/Els-Marie Åkerman, Malmö september 1945

 


 

Hur kommer vi att leva och bo år 2090?Riksbyggen firar 75 år

I år firar Riksbyggen 75-årsjubileum vilket uppmärksammas på många olika sätt. Främst försöker vi blicka framåt, till exempel genom att välkomna idéer och tankar om hur vi kommer att leva om bo om 75 år – år 2090.
Läs mer om vårt firande på Riksbyggen.se
Dela dina tankar om framtiden på vår Facebooksida
Dela dina tankar om 2090 i ett mejl till oss

 


 

Föreningen som delar på det mesta

11 Maj 2015
Hur lyckas en bostadsrättsförening med hållbarhetsarbetet? Ofta är det en kombination av målinriktat arbete och enkla vardagslösningar. Tuvehus 2 har arbetat systematiskt för att nå sina miljömål och dessutom storsatsat på att äga tillsammans. Därför har de utsetts till Riksbyggens lokala hållbarhetsförening i Göteborg 2014.

Läs mer »

”När jag kommer hit från fastlandet känner jag bara: hemma!”

03 Maj 2015
Steget från villa till lägenhet blev enkelt. Öppen planlösning, två klädkammare, inglasad balkong, plats för hemmakontor och övernattningsrum för de utflugna döttrarna… Tina Westberg har gott om skäl att stortrivas i sin trerummare i brf Solberga Park i centrala Visby.

Läs mer »