Inlägg från 50-talet

28 Jun 2015

Riksbyggen Tidsresenär 75 årHörni. Är det inte fantastiskt vad det ploppar upp förorter överallt nuförtiden.
Jag läste häromdagen att man ska bygga hela vägen ut till Botkyrka. Det är inte klokt. Snart ska de väl bygga en bro över Atlanten också. Då kan man ta bilen över till USA och köpa sig en sån där Hamburgare som de snackar om.
/Lars-Göran Björkman, Bandhagen 1950

Med kul kuddar blir soffan mer personlig

21 Jun 2015
Ett enkelt sätt att mjuka upp och förnya soffan, inomhus eller utomhus, är att lägga ett gäng kuddar i den. Samma sak gäller fåtöljen eller hängmattan. Även sängen får ett lyft med lite nya kuddar. De mest personliga syr du själv.

Läs mer »

Med fokus på framtidens samhällsutvecklare

14 Jun 2015
Riksbyggen firar i år hela 75 år som bostadskooperation. Med 75 framgångsrika år bakom oss blickar vi nu framåt i vårt arbete med att utforma morgondagens bostäder och hållbara boendemiljöer. De bostäder Riksbyggen utvecklar håller en hög kvalitet och erbjuder alternativ för olika behov i livet. I vår roll som samhällsutvecklare ingår att delta och därmed påverka aktuella frågor i samhällsdebatten. En särskilt viktig fråga är unga vuxnas situation på bostadsmarknaden. Det har vi bland annat gjort i Riksbyggens bostadspolitiska plattform där ungas förutsättningar på dagens bostadsmarknad uppmärksammas.

Läs mer »

Inlägg från 50-talet

06 Jun 2015

Riksbyggen Tidsresenär 75 årIgår var jag med om något stort. Jag har sett världsspelare lira boll på Råsunda. VM-final mellan Sverige och Brasilien. Alltså jag såg inte matchen på plats. Fick inga biljetter. Men det var nog tur ändå. Jag såg den på TV hemma hos min kompis Erik ute i Vällingby. Det var skönt att sitta inne i värmen med kaffe och rulltårta medan regnet smattrade mot rutan. Ja, jag har inte köpt någon egen TV ännu, men efter den här kvällen står det nog inte på förrän jag köper mig en ”dumburk” jag också. Och vilken match det var. Liedholm, Hamrin, Nacka, Sigge Parling hade bråda dagar mot Pelé och de andra brassarna. Och Brasilien vann välförtjänt, men ett silver är också en medalj. Nåväl, när matchen var slut hoppade jag på tunnelbanan och åkte hemåt. Skönt ändå att man kan åka hela vägen ut på bystan med tunnelbanan.

/Lars-Göran Björkman, Bandhagen juni 1950

Digitala verktyg för (bo)stadsutveckling ger nya brukarperspektiv

01 Jun 2015
Vi lever i en tid då digitalisering, ny teknik och automatisering har blivit stående inslag i människors vardag. Digitala verktyg i planeringsprocesser, där unga har en självklar roll i sammanhanget, har blivit alltmer populära. Oftast är det interaktiva verktyg och de skiljer sig nämnvärt från traditionella medborgardialoger och samrådsprocesser.

Läs mer »