Ny i styrelsen?

25 Jul 2015
Under våren har många bostadsrättsföreningar haft årsmöte. Kanske har du valts in som ny ledamot och undrar vad uppdraget innebär? Öppet hus ger här en kort introduktion till uppgiften som styrelseledamot.

Läs mer »

Inlägg från 50-talet

19 Jul 2015

Riksbyggen Tidsresenär 75 årJag klurar lite på att köpa mig en bil. Min lättviktare känns inte så kul längre och det är kallt att köra den på vintern. Så jag funderar på att slå till på en bubbla. Med Eberspächer. Eller så blir det en Morris. Har inte bestämt mig ännu. Kunde vara skönt att åka lite anständigt till jobbet. Dessutom kan man ju använda bilen på semestern och köra utomlands. Vore kul att se lite mer än bara Bandhagen. Det var allt just nu.
/Lars-Göran Björkman, Bandhagen 1950

Inlägg från 50-talet

12 Jul 2015

Riksbyggen Tidsresenär 75 årJippie! Nu har det hänt! Vaddå, undrar ni. Jo, jag fick påökt härom månaden. Inte så mycket visserligen, men det märktes i kuvertet. Så jag gick med raska steg till radiohandlaren på Kungsgatan och slog till på min alldeles egna TV. Inte nog med det. Lisbet, tjejen som jag träffar, tyckte att jag skulle köpa mig en TV-kanna när jag ändå hade lädret uppe. Så nu är jag rustad för framtiden. Varmt kaffe, tigerkaka och Hylands Hörna, kan det bli bättre?
/Lars-Göran Björkman, Bandhagen 1950

 


 

Hur kommer vi att leva och bo år 2090?Riksbyggen firar 75 år

I år firar Riksbyggen 75-årsjubileum vilket uppmärksammas på många olika sätt. Främst försöker vi blicka framåt, till exempel genom att välkomna idéer och tankar om hur vi kommer att leva om bo om 75 år – år 2090.
Läs mer om vårt firande på Riksbyggen.se
Dela dina tankar om framtiden på vår Facebooksida
Dela dina tankar om 2090 i ett mejl till oss

 


 

Passar som lock och låda

05 Jul 2015
Jag läser i bladet att Sverige ligger högt på listan över antalet skilsmässor. Drygt hälften av alla äktenskap går i kras, sägs det. (Kul att vi ligger högt på någon lista nu när det går halvtungt i såväl tennis som längdåkning och skolresultat.) Vi grälar om barn, hushållsarbete, politik, släkten och inte minst om vårt boende. Där grälar vi tydligen om absolut allt från städning till inredningsfrågor.

Läs mer »