Inlägg från 70-talet

27 Sep 2015

Riksbyggen Tidsresenär 75 årPå lördag ska jag ha inflyttningsfest. Det blir inget high life, snarare lite gott käk och några mellis. Funderar på att bjuda på köttfärsfyllda paprikor och lite god sallad. Eller så blir det bakad potatis, jag vet inte ännu. Nästa helg är det lön och då ska jag köpa en ny stereobänk som jag har kollat in. Hörs snart.
/Tobbe, Göteborg 1974

 


 

Hur kommer vi att leva och bo år 2090?Riksbyggen firar 75 år

I år firar Riksbyggen 75-årsjubileum vilket uppmärksammas på många olika sätt. Främst försöker vi blicka framåt, till exempel genom att välkomna idéer och tankar om hur vi kommer att leva om bo om 75 år – år 2090.
Läs mer om vårt firande på Riksbyggen.se
Dela dina tankar om framtiden på vår Facebooksida
Dela dina tankar om 2090 i ett mejl till oss

 


 

Samverkan som bär frukt

20 Sep 2015
Saknar du villaträdgård med egna äpplen? Misströsta inte – det finns nämligen gott om ställen där man kan hämta frukt och bär gratis! Helt i linje med den rådande Gör-det-själv-trenden med stadsodling och närproducerat växer ideella, lokala och hållbara initiativ fram för att ta tillvara frukt som annars inte används.

Läs mer »

Svensk bostadskooperations historia

13 Sep 2015
De första kooperativa bostadsföretagen bildades redan på 1870-talet. Industrialiseringen av Sverige hade då kommit igång på allvar och befolkningen ökade snabbt i de växande städerna. Bostadsbristen var stor och de bostäder som fanns var i allmänhet av mycket låg standard men hyrorna var trots det höga. Mot bakgrund av detta togs de första initiativen till att bilda kooperativa bostadsrättsföreningar enligt självhjälpsprincipen.

Läs mer »

Inlägg från 70-talet

06 Sep 2015

Riksbyggen Tidsresenär 75 årTjena, Tobbe Larsson här. Igår hände nått fräckt. Ett band som heter Abba vann schlagerfestivalen i England. För mig är Abba kaviar och sill, men låten va go och kommer säkert in på Svensktoppen. Jag gillar musik. Diggar det mesta faktiskt, utom allt för jobbig progg. Har precis köpt en ny stereo och rullbandspelare som har fått en given plats i min nya lägenhet. Idag har mina polare från Torslanda hjälpt mig att flytta in. Det var nog inte så jobbigt för dem. Det mesta låg i Domus-kassar, ja utom soffan och sängen förstås.
/Torbjörn Larsson, Göteborg 7 april 1974