Inlägg från 90-talet

29 Nov 2015

Riksbyggen Tidsresenär 75 årIkväll har jag suttit i ett hav av bubbelplast och frigolitchips och bara skrattat. Nej, jag har inte blivit galen. Jag har däremot fått hem min nya dator med Pentiumprocessorer och en hårddisk på 200 MB. Ja TVÅHUNDRA megabyte. Fatta vad jag kan göra med den. Jag kommer köra över mina polare i dataspel och alla program kommer gå ruskigt fort. På tal om det så har jag fått extrajobb på ett IT-företag som gör multimediagrejer och sidor på internet. Många sköna snubbar och tjejer som jobbar där. En av dem går till exempel omkring i fleecetröja hela dagarna. Han verkar ha en övertro på den här med informationsteknik och hävdar på allvar att han ska bygga en helt ny infrastruktur i Sverige. Nähepp. Där pep min minicall. Dags att runda av.
/Tobias Berggren, Stockholm 1998

Inlägg från 80-talet

23 Nov 2015

Riksbyggen Tidsresenär 75 årPå tal om ingenting så har de har sagt att det ska bli regn till helgen. Klassiskt svenskt sommarväder med andra ord. Så jag funderar på att sticka till solariet en stund. De har fått nya rör till ansiktskanonen. Sist de bytte rör så var jag röd som en kräfta i ansiktet i en hel vecka. Men det gör ju inget. Det är snart kräftpremiär och den ska jag fira i Borgholm.
/Annika Lundbladh, Kalmar juli 1986

 


 

Hur kommer vi att leva och bo år 2090?Riksbyggen firar 75 år

I år firar Riksbyggen 75-årsjubileum vilket uppmärksammas på många olika sätt. Främst försöker vi blicka framåt, till exempel genom att välkomna idéer och tankar om hur vi kommer att leva om bo om 75 år – år 2090.
Läs mer om vårt firande på Riksbyggen.se
Dela dina tankar om framtiden på vår Facebooksida
Dela dina tankar om 2090 i ett mejl till oss

 


 

Ekonomisk kris och avreglering av bostadsmarknaden

15 Nov 2015
Mellan 1980-talet och fram till år 2000 inträffade ett antal ekonomiska händelser som kom att påverka förutsättningar på den svenska bostadsmarknaden avsevärt. Vi börjar där vi slutade sist med inriktningen av bostadspolitiken efter 70-talets oljekris.

Läs mer »

Inlägg från 80-talet

09 Nov 2015

Riksbyggen Tidsresenär 75 årVisst är Kalmar är en fin sommarstad. Utställningen om regalskeppet Kronan och Kalmar Slott är ju bra muséer och så, men personligen hade jag tyckt att det vore kul om vi också fick ett lite roligare uteliv i den här stan. Ett sånt uteliv som de har på andra sidan sundet. I Borgholm. På Öland. På sommaren.
/Annika Lundbladh, Kalmar juli 1986

Rekordåren – att öka bostadsbyggandet

01 Nov 2015
Vi fortsätter den historiska tillbakablicken av den svenska bostadspolitiken med att beskriva den mest expansiva perioden mellan 1930-1980-talet, nämligen rekordåren.

Läs mer »