Inlägg från 00-talet

27 Dec 2015

Riksbyggen Tidsresenär 75 årNu ska jag berätta lite om min nya kärlek. Det är en alldeles sprillans svart, blank och supersnabb induktionshäll. Den kokar upp vatten lika snabbt som en vanlig vattenkokare och gör att det ännu roligare att laga mat. I affären sa de att den skulle svalna lika snabbt som den blev varm. Jag provade med handen och det var inte riktigt sant. Som apotekare har jag såklart bra grejer hemma mot brännskador. Hursomhelst så är jag helt överförtjust i den.
/Sonya Abbas, Örebro juli 2002

2000-talets bostadsmarknad

20 Dec 2015
De stora finansiella och ekonomiska förändringarna som utmärker de sista två decennierna under 1900-talet kom helt att förändra spelplanen för bostadsbyggande i Sverige. I takt med att kommunernas bostadsförsörjningsansvar avreglerades och särreglerna för de allmännyttiga bostadsbolagen slopades ändrades många kommuners förhållningssätt till sitt bostadsförsörjningsansvar.

Läs mer »

Inlägg från 90-talet

13 Dec 2015

Riksbyggen Tidsresenär 75 årOm någon hade sagt till mig för ett par år sedan att jag skull kunna koppla upp mig och skicka brev digitalt till mina värdföräldrar i USA, så hade jag aldrig trott det. Och igår hände nått ännu större. Jag var hemma hos en kompis inne i stan. Han hade fått fiberoptik indraget i lägenheten. Alltså, det var helt sjukt vilken surfhastighet. Allt skedde liksom i realtid, man behövde inte vänta och det hackade inte överhuvudtaget. Man skulle, rent tekniskt, kunna kolla film utan att ladda ner den. Men det lär väl aldrig hända. Hursomhelst, glädjen tog inte slut med min kompis fiberoptik. När vi kom in på Pet Sounds så hade de fått in Blurs nya CD Parklife. Ruskigt bra. Så bra att vi gick rakt över gatan och firade med en öl på Hannas. Så kan det gå när man stöter på överraskande bra teknik och musik.
/ Tobias Berggren, Stockholm 1998

De allmännyttiga bostadsföretagen

06 Dec 2015
De allmännyttiga bostadsföretagen har haft en stor betydelse för den svenska välfärdspolitiken. För att förstå mer om den sociala bostadspolitik som växte fram under rekordåren är det viktigt att återge allmännyttans roll i det hela.

Läs mer »