Julfint på balkongen

05 Dec 2016
Använder du bara balkongen under sommaren och låter den bli en plats för förvaring när vintern kommer? Då är det dags att ändra på det. Så här skapar du en julfin balkong.

Läs mer »

Det visste du inte om våra jultraditioner

05 Dec 2016
Kort historielektion inför den mest traditionsstinna av högtider.

Läs mer »

Unga har rätt till en egen bostad – nu ser vi ljuset i tunneln

05 Dec 2016
Jakten på en egen bostad påverkar på djupet den generation som nu växer upp. Hur ska unga ha råd att ta sig in på bostadsmarknaden? Öppet hus berättar om andrahandskontrakt, osäkerhet, ständiga uppbrott – och om ljuset i tunneln.

Läs mer »

Vad är hållbarhet för dig?

05 Dec 2016
För en tid sedan fick jag frågan i den podcast som vi på Riksbyggen spelar in. Prat om hållbarhet blir ofta abstrakt och flummigt och det är kanske inte så konstigt med tanke på att begreppet spänner över så stora områden. Men låt mig vara ytterst konkret: Vi på Riksbyggen förvaltar fastigheter i 430 kommuner i Sverige.

Läs mer »

Morgan Alling ville bara komma hem

05 Dec 2016
Som fyraåring sov han med sin mamma på en pappkartong under Götaälvbron. I dag har han äntligen en adress han kan kalla sin egen. En luffare har hittat hem.

Läs mer »

Här kan du leva bättre utan egen bil

05 Dec 2016
Klimatsmarta visioner har de flesta, men hur fungerar de konkret i vardagen? I Haninge söder om Stockholm byggs nu ett hus som gör det bilfria livet möjligt och lockande. Se filmen om Haningeterassen och Riksbyggens hållbarhetsarbete.

Läs mer »