Möt våren i en ny bostad

12 Apr 2015

Söndagen 19 april visar vi upp alla våra bostadsprojekt i hela Sverige. Bonum Trollbacken i sköna Sigtuna är ett av projekten som vi välkomnar dig till för en visning och här får du en försmak på vad du kommer se när du kommer förbi.

Riksbyggen visning 19 april 2015

Bonum i Sigtuna

Det blir i Sigtuna stad som Bonum uppför nästa Bonumförening. Försäljningen av de 38 moderna lägenheterna i området Ragvaldsbo i Sigtuna är redan igång.

Bonum har köpt mark av kommunen i Ragvaldsbo, som ligger i norra delen av Sigtuna stad. Här kommer 38 nya moderna lägenheter att uppföras i olika storlekar, fördelade över totalt tre byggnader som tillsammans kommer bilda Bonums bostadsrättsförening. Det var tidigare i vintras som avtalet mellan Bonum och Sigtuna kommun blev klart. Två andra intressenter hade också lämnat in förslag på seniorboende, men Bonums vann mest gillande.

– Det är roligt att kunna möjliggöra för bostäder som är speciellt anpassade för äldre i Sigtuna. Vi vet sedan tidigare att det finns en stor efterfrågan på den här typen av bostäder och vi är övertygade om att de moderna lägenheterna kommer att välkomnas av många, säger Sigtunas kommunalråd Lars Bryntesson.

 

Bonum Trollbacken i Sigtuna

Bo bra och må bra

Husen placeras i närheten av skogsbrynets slänt i Ragvaldsbo. Den lokala gatan kommer slingra sig fram mellan husen med tillhörande parkeringsplatser för de boende i direkt anslutning utanför porten. Det finns goda kommunikationer till närmsta centrum som ligger endast 5-10 minuter bort, med bland annat affärer, service, vårdcentral och kulturutbud.

I ett av de tre Bonumhusen kommer det att bli en stor gemensamhetslokal om hela 148 kvadratmeter.

– Vi vet av erfarenhet att just gemensamhetslokalen främjar gemenskap och social samvaro mellan de boende i husen, berättar Roland Askebrand, marknadsområdeschef Bonum.

– I alla Bonumföreningar som är slutsålda och inflyttade hittar de boende på aktiviteter tillsammans, såsom teaterbesök, vinprovningar och gemensam stavgång, fortsätter han.

Bonum Trollbacken i Sigtuna

Riksbyggen Bonum Trollbacken i Sigtuna

Trygghet och bekvämlighet är en viktig del av boendet

Liksom i Bonums övriga föreningar runt om i Sverige kommer det även att finnas en övernattningslägenhet och en Bonumvärd. Bonumvärden är en praktisk fastighetsskötare som är knuten till boendet, ungefär som gamla dagars portvakt, fast med en större palett av tjänster att erbjuda till de boende. Tjänsterna köps efter behov och är en möjlighet, inte ett måste.

– Dagens seniorer mår bra och vill bo bra. Trygghet och bekvämlighet är en viktig del av boendet. Det behovet vill Sigtuna kommun tillgodose genom att se till så att det finns bostäder som passar dagens aktiva seniorer, liksom Bonums bostäder gör, avslutar Sigtunas kommunalråd Lars Bryntesson.

Bonum Trollbacken i Sigtuna

 


 

Riksbyggen visning 19 april 2015

Välkommen den 19 april 2015 till våra visningar!

Söndagen 19 april visar vi upp alla våra bostadsprojekt i hela Sverige. Vi kommer visa bostäder för alla skeden i livet – lägenheter med bostadsrätt och hus i nyproduktion, StegEtt (små, effektivt planerade lägenheter med hög standard) eller vårt seniorboende Bonum med hjälp i vardagen.

Kom förbi och låt oss plantera en tanke på en ny bostad.

Aktuella projekt för visningen den 19 april 2015 hittar du här

Läs mer om projektet Bonum Brf Trollbacken i Sigtuna

 


 

Lite kuriosa om Sigtuna
  • Sigtuna är den i dag äldsta existerande staden i Sverige
  • Staden tros ha anlagts omkring år 980
  • Sigtuna blomstrade som ett kungligt, kyrkligt och kommersiellt centrum fram till slutet på 1200-talet
  • Sigtuna rådhus från 1744 lär vara Europas minsta
  • Povel Ramel, Kjerstin Dellert, Olof Palme och Magdalena Graaf är några kända personer som har sitt ursprung eller har varit bosatta i Sigtuna

 


 

Text: Jenny Lindgren
3-D bild: Bergkrantz Arkitekter

 

Annika Modigh
Kontakt

Kommentarer inaktiverade.